Algemene informatie m.b.t. de voorjaarscompetitie

Beste Tennissers,
Op vrijdag 06-Apr a.s. starten we met de voorjaarscompetitie KNLTB. We starten dit seizoen met totaal 18 teams.

Algemeen
Vrijdag avond om 19.00 uur 18.30 uur aanwezig .
Zaterdag om 13.30 uur 13.00 aanwezig.
Zondag om 12.00 uur 11.30 aanwezig
De competitiebijdrage bedraagt € 90,00 en dient voor 15 april 2018 te zijn overgemaakt op:
rekening NL98 RABO 01518 58 969 t.n.v. penningmeester BTV E’68 met vermelding van captain en teamgegevens.
Per team ontvang je 2 blikken ballen per thuiswedstrijd.

Verwerken uitslagen
In deze map tref je naast alle competitie gegevens ook een handleiding aan voor het invoeren van de uitslagen door de captains van de teams. Alle captains zijn sinds dit jaar gemachtigd om alle uitslagen van de teams zelfstandig te verwerken, als uitslagengedelegeerde.
Dit kan je doen door naar www.mijnknltb.nl te gaan. Is dat niet het geval, neem dan contact op met ons.
Dit betekent concreet dat na iedere gespeelde wedstrijd de captain verantwoordelijk is om de uitslag binnen 24 uur in het systeem van de KNLTB te verwerken.

Regels
1. De uitslagen dienen uiterlijk één dag na de speeldatum te worden verwerkt! Uitstel kan tot een boete leiden die de vereniging aan het team doorbelast. Let op!!! Afgelopen jaar hebben wij boetes moeten uitdelen omdat de uitslag niet tijdig was verwerkt. Voorkom dit captains.
LET OP! Tijdens de aanloop naar de eerste speeldag kunnen er door de KNLTB nog wijzigingen worden doorgevoerd in het speelschema. Kijk voor je uitwedstrijden op het internet naar de starttijden bij de ontvangende partij!
2. Het is van belang dat op de vrijdagavond tijdig wordt gestart met de wedstrijden, i.v.m. sluiting park en wisselbanen. Dit betekent eveneens dat iedereen zich moet houden aan het geldende competitiereglement, d.w.z.

Vrijdagavondcompetitie Verplicht: “COMPACT” spelen dwz:
40-40 beslissend puntsysteem(bps) en 3e set Super Tie-break (t/m 10 punten)
In de competitiesoorten op vrijdagavond wordt ook dit jaar op 40-40 een beslissends puntsysteem toegepast en de 3e set betreft een beslissende wedstrijdtiebreak t/m 10 punten.
Is het 40-40 in een game, dan spelen we een beslissend punt. De ontvanger mag een kant kiezen waar hij/zij wil retourneren. Dit is dus de deuce kant (rechts) of de voordeel kant (links). Wie het punt wint, wint de game.
Een beslissende wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten) wordt gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak - en daarmee ook van de partij - is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).

Dinsdag , Zaterdag en Zondag Verplicht : “VERKORT” spelen dwz:
Alleen in de dubbel wedstrijden 3e set super Tie-break (t/m 10 punten).

3. Alle captains zijn verplicht na afloop van de wedstrijden zorg te dragen voor een opgeruimde kantine, keuken en terras.

Barcommissie
Vrijdagavondteams zorgen voor eigen hapjes. Jullie kunnen gebruik maken van de keuken en de benodigde spullen. Evt snacks kunnen besteld worden aan de bar en dienen door het team te worden afgerekend.
Mochten er vragen zijn dan kunt u telefonisch contact opnemen met Martin Klijn op telefoonnummer: 06-52003558.

Namens de TC,
Martin Klijn
Sylvia op de Weegh